Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 7:00

    PUBLICAT ÎN

    Data: 18 Octombrie 2017
    Ora: 07:00
    Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:00), pe unele drumuri din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Până la ora 8:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru câteva zone din aceste judeţe o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting/). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).
    Până în data de 20 octombrie 2017, se închide DN21A, între localităţile Bărăganul (judeţul Brăila, km 1+086) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa, km 21+126), pentru executarea lucrărilor de întreţinere periodică şi reparaţii ale sistemului rutier (frezare şi asfaltare), pe tronsoanele kilometrice 3-4 şi 15-16. Traficul rutier se va desfăşura deviat, pe ruta DN 21 Bărăganul – Slobozia, DN 2A Slobozia – Țăndărei.
    În judeţul Maramureş, începând din data de 17 octombrie 2017, timp de aproximativ o săptămână, se vor executa lucrări de reparaţii pe DN1C, la kilometrul 143+858 de metri, la podul peste râul Lăpuş, pe sensul de mers Dej – Baia Mare, în localitatea Recea. Traficul se va desfăşura pe o bandă, alternativ, semaforizat.
    În judeţul Ialomiţa, până astăzi, la ora 16:00, este închis DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu, la kilometrul 40+350 de metri, în vederea executării unor lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată, în localitatea Bărbulești. Traficul rutier se desfăşoară deviat, pe ruta DN 2 (Coșereni – sens giratoriu provizoriu) – DJ 201A – DJ 101- DN1D – cu nodurile în localitățile Coșereni – Moldoveni – Jilavele. Este posibil ca lucrările să se încheie cu câteva ore mai devreme.
    Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeş-Pianu), circulaţia se desfăşoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe benzile deschise.
    Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti.
    Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între kilometrii 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic.
    În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
    În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
    În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.
    În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.
    DN67CTransalpina a fost redeschis. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Obârşia Lotrului (km 59+800, judeţul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00-20:00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 30 km/h.
    DN7C-Transfăgărășan a fost redeschis circulaţiei publice între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă (tronsonul kilometric 104 – 130+800, care se închide pe timp de iarnă). Pe acest sector este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilității reduse (ceață) și a fenomenelor meteorologice neprevăzute ce pot pune în pericol siguranța participanților la trafic. De asemenea, CNAIR informează că sectoarele cu pericol de căderi de stânci, pietre și viituri sunt între kilometrii 56+700 și 132+800.
    Conform regulamentului de funcţionare nr. 524/1995 (aprobat prin Decizia AND nr.91/1995), DN7C-Transfăgărășan se închide (în timpul sezonului rece) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă (tronsonul kilometric 104 – 130+800).
    Le recomandăm conducătorilor auto care străbat zonele alpine ale drumurilor naţionale DN7C şi DN67C să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
    ***
    Conducătorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al poliţistului rutier sau, după caz, al poliţistului de frontieră este obligat să rămână în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalţi pasageri să nu deschidă portierele, respectând indicaţiile poliţistului.
    Reamintim că, în exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...