Ingrediente (10 porții)
Blat:
200 g | fulgi de ovăz |
100 g | nuci |
100 g | curmale |
1 vârf de linguriță | scorțișoară |
1 vârf de linguriță | sare neiodată |
50 g | smochine proaspete |
Crema:
500 g | dovleac plăcintar |
80 g | miere |
20 g | semințe de psyllium |
0.5 linguriță | scorțișoară |
0.5 linguriță | nucșoară |
Înlocuitor pentru miere:
100 g | gem de curmale |
Util
Modalitate de servire: pentru a putea fi servită, este necesar să păstrăm plăcinta cel puțin 1 oră la congelator. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Dovleacul este bogat în antioxidanți și vitamine, reprezentând o sursă generoasă de vitamina A. Din multitudinea de beneficii putem remarca faptul că dovleacul stimulează pierderea în greutate datorită conținutului mare de fibre. De asemenea, dovleacul este recomandat persoanelor care depun efort fizic datorită conținutului mare de potasiu care ajută la refacerea echilibrului electrolitic al organismului.
Preparare
1-Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.
2-Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil sau într-o formă de tartă. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.
3-Se prepară crema de dovleac, astfel: introducem în blender dovleacul, mierea, semințele de psillyum, scorțișoara și nucșoara. Se amestecă până se transformă totul într-o cremă omogenă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente pentru a prepara crema de dovleac.
4-În inelul culinar, adăugăm peste blat, crema de dovleac.
5-La final se creează decorul. Acesta poate fi din nuci zdrobite, felii de piersici și de dovleac.