Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    GORJ: Intervenție promptă a polițiștilor din Țânțăreni pentru salvarea unei femei agresate

    PUBLICAT ÎN

    În după-amiaza zilei de 9 iulie 2024, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Țânțăreni au fost sesizați prin apel direct de un tânăr din localitate, aflat la muncă în Italia, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 67 de ani, este agresată fizic de fostul concubin, care a pătruns fără drept în locuința acesteia.

    În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat imediat la domiciliul femeii din Țânțăreni. Alarmați de strigătele femeii, aceștia au desfăcut lanțul cu care era închisă poarta de acces și au pătruns în locuință. După ce au verificat toate încăperile, polițiștii au identificat într-una dintre dependințe un bărbat de 66 de ani, parțial dezbrăcat, care încerca să întrețină relații intime cu femeia fără acordul acesteia.

    Bărbatul a fost imediat imobilizat și încătușat de polițiști, fiind ulterior reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

    ”Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, în după-amiaza aceleiași zile, în jurul orei 17:10, bărbatul a spart geamurile ușii de acces în locuința femeii, a pătruns fără drept în interior, a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona feței și a corpului, a deposedat-o de telefoanele mobile și a încercat să întrețină relații intime cu ea prin violență.

    Femeia prezenta multiple urme de violență la nivelul ochilor și buzei superioare, motiv pentru care polițiștii au solicitat intervenția unei ambulanțe și au asigurat transportul acesteia la Spitalul Turceni pentru îngrijiri medicale de specialitate.

    Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului de 66 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, violare de domiciliu, distrugere și tentativă de viol. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj pentru 24 de ore. Bărbatul implicat în evenimentul de la Țânțăreni a fost dus de polițiști în fața instanței de judecată. Revenim cu detalii despre măsurile ce urmează a fi dispuse.

    Menționăm faptul că, în conformitate cu articolul 52 din Legea nr. 218/2002, polițistul este obligat să ia măsurile necesare pentru înlăturarea pericolelor care amenință ordinea publică sau siguranța persoanelor, în toate situațiile în care ia cunoștință direct ori când este sesizat despre acestea. Totodată, polițistul este îndreptățit să pătrundă, în orice mod, într-o locuință sau într-un spațiu delimitat ce aparține ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimțământul acesteia sau al reprezentantului legal, pentru a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană aflată în pericol, și a prinde autorul unei infracțiuni flagrante, comisă prin violență sau alte mijloace periculoase, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu.”, au declarat reprezentanții IPJ-Gorj.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    PRIMUL CAZ DE HOLERĂ DUPĂ 103 ANI, DESCOPERIT ÎN APROPIEREA GRANIȚEI ROMÂNIEI

    Autoritățile bulgare au raportat recent un caz de holeră la granița României, fiind primul...

    ACCIDENT MORTAL CERCETAT DE POLIȚIȘTII IPJ GORJ

    În noaptea de 14 spre 15 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au...

    INTIMITATE ȘI BUNĂSTARE: CELE MAI NOI TENDINȚE ÎN VIAȚA SEXUALĂ PENTRU UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

    Viața sexuală este o parte esențială a bunăstării generale, contribuind la îmbunătățirea sănătății fizice...