Fructele cu coajă lemnoasă – caju, fistic, migdale, nuci, arahide, alune de pădure – oferă multe beneficii pentru sănătate: îmbunătățesc rezistența fizică, cresc masa musculară, întăresc imunitatea, stimulează pierderea în greutate și chiar pot preveni cancerul.
Alunele prăjite sunt mai crocante și mai gustoase. Potrivit mai multor studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deși alunele crude și cele prăjite au aceeași valoare nutritivă, alunele crude sunt mai sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că acizii grași Omega-3 ar putea fi afectați în timpul procesului de prăjire, făcând alunele mai puțin sănătoase, potrivit clickpentrufemei.ro.
De asemenea, anumiți nutrienți prezenți în fructe cu coajă lemnoasă, cum sunt vitamina E și carotenoidele, s-ar putea pierde când se prăjesc la temperatură ridicată. În concluzie, toate tipurile de alune crude sunt mai sănătoase decât cele prăjite.