Ingrediente (4 porții)
1 kg | bame |
1 lingură | oțet |
100 ml | ulei |
2 | cepe |
3 | roșii sau 1 lingură pastă de roșii |
1 linguriță | făină |
1 | lămâie |
1 linguriță | zahăr |
sare | |
1 legătură | pătrunjel verde |
Preparare
1.Alegi bame tinere, care sunt fragede și nu au ațe. Le tai codițele și le opărești cu oțetul diluat în apă clocotită, cât să le acopere. După 5 minute, le scurgi în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece.
2.Decojești roșiile, le cureți de cotoare și le mărunțești. Cureți ceapa, o toci mărunt și o înăbuși în uleiul încins, împreună cu puțină apă, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi făina amestecată cu puțină apă rece și roșiile sau pasta de roșii. Stingi cu două cești de apă fierbinte și lași mâncarea să fiarbă la foc mediu, până când sosul scade la jumătate.
3.Adaugi bamele scurse, zahărul, sare după gust, zeama de lămâie și jumătate din verdeața tocată. Fierbi la foc mic, până când bamele se pătrund bine.