Ingrediente (6 porții)
100 ml | ulei |
1 l | borș proaspăt |
1 kg | carne de miel, cu os |
50 g | orez |
2-3 legături | ceapă verde |
1 | ceapă uscată |
2 | morcovi |
1 | pătrunjel rădăcină |
2 legături | pătrunjel proaspăt |
2 | gălbenușuri |
smântână pentru decor | |
sare | |
piper |
Preparare
1-Ceapa uscată, morcovii, ceapa verde și albitura se curăță și se spală. Se toacă mărunt și se călesc puțin în ulei încins.
2-Carne se taie și se spală, apoi se pune la fiert în apă rece cu sare.
3-Se adaugă și legumele la fiert și se lasă pe foc mediu timp de 2 ore.
4-Aproape de final se pune orezul spălat bine. Se mai lasă să fiarbă până când orezul este bine fiert iar carnea se desprinde singură de pe oase.
5-Se condimentează ciorba cu sare și piper.
6-Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt și se oprește focul.
7-Într-un castron, se bat gălbenușurile cu o ceașcă de smântână, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeamă din supă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supă cu cea din castron. Când este la fel, iar ciorba s-a răcorit puțin se toarnă amestecul de ou și smântână în oala cu supă.