Ingrediente (4 porții)
200 g | orez parfumat |
500 g | friptură de vită sau ramstec |
2 | cepe |
1 cățel | usturoi |
1 | ardei gras roșu, verde și galben |
1 bucată mică | ghimbir (cca 1 cm) |
3 linguri | ulei de susan |
6-8 linguri | sos de soia |
100 ml | vin de orez |
Coajă rasă și zeamă de la 1 limetă + puțin coajă rasă pentru garnitură | |
0.5-1 lingură | Sambal Oelek |
piper proaspăt măcinat |
Preparare:
1.Orezul se prepară potrivit instrucțiunilor de pe amblaj. Carnea se tamponează și se taie fâșii. Ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se taie inele, iar usturoiul se zdrobește. Ardeii grași se taie jumătăți, se curăță, se spală și taie bucăți. Ghimbirul se decojește și taie cubulețe fine.
2.Uleiul se încinge, se adaugă carnea, se prăjește și se scoate. Se adaugă cepele, usturoiul, ghimbirul și ardeii grași în untura rămasă și se prăjesc. Se stropesc cu 5 linguri de sos de soia și vinul de orez, amestecul se aduce la fierbere și se prepară timp de cca 10 minute amestecând din când în când.
3.Se adaugă din nou carne de vită, asezonează cu coajă rasă și zeamă de limetă, Sambal Oelek, sosul de soia rămas și piper și se servește cu orez.