Ingrediente (8 porții)
400 g | smântână |
2 | cârnaţi de casă |
2 | cepe |
1 | ardei gras |
2 | rădăcini de pătrunjel |
1 | ou |
sare | |
piper | |
verdeaţă | |
oţet |
Preparare:
1.Cârnaţii de casă se taie rondele şi se pun într-o tigaie de teflon fără ulei, la foc mediu. Se lasă să se rumenească, amestecând din când în când ca să nu se ardă.
2.Într-o oală se pun la fiert în apă cu sare legumele spălate, curățate și tocate mărunt. Când legumele sunt fierte, se adaugă cârnaţii bine rumeniţi şi se lasă să fiarbă 10 minute.
3.Se bate oul într-un vas, se adaugă smântâna, sare şi piper şi se amestecă bine. Peste compoziţie se toarnă 3 polonice de supă fierbinte, rând pe rând, amestecând bine de fiecare dată, pentru a nu se strica oul.
4.Se ia ciorba de pe foc, se pune compoziţia de ou și smântână, se amestecă şi se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se acreşte cu oţet, după gust. Se serveşte caldă, cu ardei iuţi în oţet.