Ingrediente (24 bucăți)
24 | ciuperci mari |
60 ml | ulei de măsline |
1 | ceapă mică, tocată mărunt |
2 | căței de usturoi, pisați |
250 g | piept de pui, tocat |
125 g | șuncă, tocată mărunt |
3 linguri | pătrunjel proaspăt, tocat |
2 linguri | muștar de Dijon |
0.5 linguriță | sare |
0.5 linguriță | măghiran sau oregano uscat |
Preparare:
1.Se separă pălăriile ciupercilor de tulpini. Se aruncă capetele tulpinilor și se toacă restul.
2.Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare, la foc mic. Se călesc ceapa și usturoiul circa 5 minute.
3.Se adaugă tulpinile de ciuperci tocate și se continuă 15 minute, amestecând frecvent, până când ciupercile sunt fragede, iar lichidul s-a evaporat.
4.Se transferă amestecul într-un castron mare; se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se adaugă puiul, șunca, pătrunjelul, muștarul, sarea și măghiranul; se amestecă bine.
5.Între timp, se încinge cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se tăvălesc pălăriile ciupercilor prin restul de ulei.
6.Se așază pălăriile pe o tavă de copt, cu partea concavă în jos. Se coc 12 minute sau până devin fragede, dar își păstrează forma.
7.Se scot din cuptor, se întorc și se lasă să se răcească; nu se stinge focul.
8.Se umplu pălăriile cu amestecul de ciuperci și carne de pui. Se coc alte 15 minute sau până ce puiul s-a făcut. Se servesc fierbinți.