Se apropie cu paşi grăbiţi primăvara, doar câteva zile ne mai despart de 1 martie. Cum credeţi, ce face orice român odată cu sosirea primăverii? Corect, îşi prinde în piept un piept un mărţişor – acest mic obiect împletit din două fire – alb şi roşu, ce simbolizează puritatea, viaţa, reînnoirea şi speranţa.
Adevăraţii români, însă, pe lângă faptul că poartă mărţişoare, le mai dăruiesc câte un simbol al primăverii şi celor dragi. Fie că le cumpărăm, sau le confecţionăm singuri, putem fi sigur că cel ce-l va primi va aprecia gestul.
Ce poate face un mărţişor?
Poate fi un material promoţional. Cu siguranţă, multe companii şi firme dăruiesc, nu doar angajaţilor, dar şi celor care le trec pragul în acea perioadă câte un mărţişor. Clienţii, vizitatorii, cumpărătorii se vor bucura că le-ai oferit ceva gratuit, căci aşa e firea omului, să se bucure de asemenea gesturi, iar tu ai putea promova imaginea companiei prin intermediul unui mărţişor, evident cu logoul acesteia. Poţi oferi atât mărţişoare-standard sau obişinuite, aşa cum le cunoaştem, sau mărţişor-suvenir, după cum este în trend în ultimii ani, acestea din urmă fiind mai mari şi mai practice. Pe ele le putem atârna pe perete, pe uşă, în maşină etc.
Un mărţişor poate înlocui cu succes un cadou la o zi de naştere. Dacă ai vreun omagiat prin această perioadă şi eşti în pană de idei referitor la cadou, ai putea să-i dăruieşti un mărţişor mai deosebit, cum ar fi unul confecţionat cu ajutorul tehnicii origami.
Tot cu ajutorul unui simplu mărţişor le poţi aminti celor dragi aflaţi peste hotare de casă şi de valorile neamului. Cum? Foarte simplu – mai că nu există român care să nu aibă rude plecate la muncă în Italia, Spania, Portugalia sau Anglia. S-a întâmplat vreodată să le transmiţi vreun pachet prin intermediul serviciului transportare pachete? Dacă te roagă rudele iarăşi să le expediezi ceva de acasă sau o poţi face din proprie iniţiativă, pune în pachetul pe care îl duci băieţilor de la transportare pachete România-Anglia şi câteva mărţişoare. Ai tăi se vor bucura nespus la vederea lor, pentru că, de obicei, alimentele pe care le pui, chiar dacă tot au ceva din farmecul de acasă, unele dintre ele oricum se găsesc în supermarket-urile de la ei, dar un lucru tradiţional, simbolic şi pur românesc le va aminti de locurile dragi de acasă. Plus că ei le vor purta în piept şi vor trezi şi curiozitatea localnicilor, iar prin acest mod se va promova imaginea şi cultura ţării.
Poţi face şi un mic business temporar din mărţişoare. Le poţi confecţiona acasă, pentru că nu este foarte greu şi le poţi comercializa, chiar începând cu luna februarie până în prima săptămână a lui martie, când ele se vor vinde ca pâinea caldă.
Mai puteam iniţia şi o campanie socială de colectare a mărţişoarelor, pe care să le distribuim la o casă de copii sau la un centru pentru bătrâni. Îţi imaginezi ce bucurie va fi pe chipul lor când le vei împărţi aceste mici cadouri?