Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Păstrăv cu sos de castraveți

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (4 porții)

    750 gcartofi noi
    1 lingurăulei de măsline extra virgin
    4păstrăvi mici
    4 firetarhon proaspăt
    8 rondeleportocală
    8 rondelelămâie
    4 lingurizeamă de portocale
    100 gnăsturel

    Sos de castraveți:

    200 gcastraveți
    150 giaurt slab
    2 lingurimentă proaspătă
    sare
    piper

     

    Preparare:

    1.Se încălzește cuptorul la 200°C și se introduc înăuntru două tăvi de copt, să se încingă. Se pun cartofii tăiați în sferturi pe lungime într-o oală mare și se completează cu apă clocotită. Se dau cartofii din nou într-un clocot, apoi se fierb încetișor 5 minute. Se scurg și se aduc înapoi în oală.

    2.Se stropesc cartofii cu uleiul de măsline și se amestecă. Se întind pe una dintre tăvile încinse și se coc 10 minute. Se întorc și se coc alte 10 minute; se întorc din nou și se mai coc 5 minute, sau până ce s-au frăgezit.

    3.Între timp, se asezonează păstrăvii curățați și decongelați, introducând în interiorul lor câte un fir de tarhon. Se taie 4 bucăți de folie de aluminiu, îndeajuns de mari ca să poată înveli câte un pește. Se taie în două rondelele de portocală și de lămâie. Se repartizează jumătate din feliile de citrice în cele 4 folii, se așază păstrăvii peste ele și se acoperă cu restul feliilor. Se stropește fiecare pește cu 1 lingură de zeamă de portocală.

    4.Se pliază foliile, răsucind marginile și strângându-le, astfel încât peștii să fie împachetați strâns. Se așază pachețelele pe a doua tavă de copt și se pun la cuptor pentru 20 de minute.

    5.Cât timp se gătesc peștii și cartofii, se prepară sosul. Se rad castraveții, se pun într-o strecurătoare și se presează, până când se scurge toată apa din ei. Se amestecă iaurtul, castraveții și menta tocată; se asezonează cu sare și piper, după gust.

    6.Se aranjează peștii, feliile de portocală, cele de lămâie și cartofii pe farfurii calde. Se garnisesc cu năsturel și se servesc cu sosul de castraveți.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...