Ingrediente (8 porții)
Aluat:
250 g | unt |
500 g | făină |
120 ml | apă rece |
Umplutură:
450 g | carne tocată de vită |
2 | ouă |
1 | ou bătut |
1 | ceapă |
1 | morcov tocat |
2-3 | ardei grași tocați mărunt |
sare | |
piper |
Preparare:
1.Se pune făina în mixer, se adaugă untul tăiat cubulețe și se mixează până se încorporează untul în făină și se obține o compoziție asemănătoare pesmetului. Se adaugă apa și se mixează în continuare până când se obține un aluat omogen.
2.Se pune carnea într-un bol și se adaugă cele 2 ouă și legumele, tocate foarte mărunt.
3.Se condimentează cu sare și piper și se amestecă.
4.Se presară făină pe planșetă și se pune aluatul pe masă. Se frământă ușor până ce devine foarte elastic. Când este gata, se dă la frigider pentru 20 de minute.
5.Apoi se taie 1/3 din aluat și se dă deoparte.
6.Restul aluatului se întinde cât mai subțire și se taie cu o farfurioară, în discuri de 10-15 cm in diametru, discuri care se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se întinde și aluatul păstrat și se decupează și din el discuri mai mici, cu diametrul unui pahar.
7.Pe discurile din tavă se pune câte o lingură de umplutură. Se acoperă carnea cu discurile mai mici. Se rulează marginile discurilor de jos, în așa fel încât să nu poată ieși umplutura în timpul coacerii.
8.Se crestează plăcințelele și se ung cu ou bătut.
9.Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se coace aproximativ 60 de minute.