Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Ploile generează costuri ridicate

    PUBLICAT ÎN

    Ploile din luna iunie au dus la o creștere a cheltuielilor cu tratarea apei potabile, însă nu atât de mare pe cât ar fi fost dacă investițiile în modernizarea a două stații de tratare n-ar fi fost realizate. În plus, circa jumătate din Valea Jiului ar fi rămas fără apă potabilă.
     
    Ploile torențiale care s-au abătut pe Valea Jiului încă de la debutul lunii iunie au adus cheltuieli în plus la Apa Serv. Costurile cu substanțele pentru tratarea apei sunt mai mari față de o lună cu precipitații normale, dar puteau fi cu mult mai mari spun cei care conduc societatea. ” În urma ploilor, creșterea consumului de reactivi la nivel de Stația Valea de Pesti este de peste 10 mii de lei. Din cauza turbidității foarte mari a apei care intra in stația de tratare, Stația Taia fost zilnic oprită. Consumatorii au fost alimentați din Stația de Tratare Jieț, care a funcționat în medie cu reactivi peste 12 ore pe zi. Un lucru deosebit de important este că investițiile la cele două stații de tratare, Jieț și Valea de Pești, s-au văzut acum. Dacă nu erau aceste investiții nu puteam funcționa fără a afecta populația, fără numeroase restricții în furnizarea apei potabile. Vestul Văii Jiului rămânea fără apă potabilă în condițiile în care turbiditatea apei a fost și de 100 de ori mai mare față de normal”, a declarat Cristian Ionică, director tehnic Apa Serv Valea Jiului. Și la aceste stații din urmă costurile cu reactivii sunt mai mari față de o lună cu precipitații normale. Cristian Ionică spune că opririle temporare în furnizarea apei s-au efectuat doar pe timp de noapte, câteva ore, astfel încât populația Văii Jiului să nu resimtă lipsa apei. Conducerea Apa Serv Valea Jiului spera să-și poată acoperi o parte din aceste cheltuieli cu surplusul de energie electrică livrat pe piață. Cantitatea mare de precipitații ar fi trebuit în mod normal să ducă și la o funcționare fără oprire a microhidrocentralelor (MHC) aflate în proprietatea operatorului. ”Din păcate aveam apă multă pentru micro-hidrocentrale, dar era tulbure, cu resturi, lucru care a împiedicat funcționarea MHC-urilor. În plus, desele descărcări electrice au făcut ca MHC-urile să nu meargă la fel de bine înainte. Protecțiile acestea dădeau afară la fiecare fulger, astfel că randamentul lor a scăzut la 70 la suta. Înainte noi mergeam la 90 la sută”, a mai precizat directorul tehnic.
    Operatorul de apă și canal are instalate mai multe MHC-uri pe cursurile de apă de unde se alimentează, iar energia produsă este folosită la acoperirea consumului cu capacitățile proprii și surplusul vândut pe bursă.

    SPONSORIZATE

    Documentele tale sunt în siguranță cu Arhiva Dia

    🛡️ Protejează-ți Documentele Importante 🛡️ Documentele tale sunt în siguranță cu Arhiva Dia. Oferim...

    Descoperă-ți pasiunea pentru mecanică cu Euro Jobs! 

    Visezi să devii un expert în lumea fascinantă a mecanicii de întreținere și reparații...

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    TE-AR PUTEA INTERESA