Ingrediente (2 porții)
200 ml | vin roșu |
50 g | unt |
1 | pulpă de miel |
1 | ardei gras |
6 | roșii |
2 | cepe |
4 | cepe verzi |
4 | cartofi |
pătrunjel proaspăt | |
busuioc proaspăt | |
sare | |
piper |
Preparare
1-Se opăresc roșiile și se decojesc. Se taie felii.
2-Ardeiul și ceapa se toc mărunt.
3-Se pune pulpa de miel în tavă împreună cu legumele tocate. Se adaugă cățeii de usturoi, se toarnă vinul și se presară sare și piper. Se pun pătrunjel și busuioc tocat și se acoperă cu folie de staniol. Se coc 80 minute în cuptor, la foc moderat. Se îndepărtează folia și se mai coc 10 minute.
4-Se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb. Se scurg de apă și se sotează în unt. Se presară cu sare.
5-Se servește cu garnitură de cartofi, ornat cu pătrunjel proaspăt.