Ingrediente (4 porții)
1 | vânătă |
1 | zucchini |
1 | broccoli |
2 | morcovi |
sare | |
300 g | tofu |
1 | cățel de usturoi |
6 linguri | ulei de măsline |
sucul și coaja de la 1/2 lămâie netratată | |
1 lingură | sirop de agave |
2 linguri | ierburi italienești |
2 linguri | muștar vegan |
piper proaspăt măcinat | |
3-4 linguri | oțet vegan |
Suplimentar:
Platou pentru grătar |
Preparare:
1.Vânăta și zucchini se spală, se curăță și se taie felii. Broccoli se desparte în buchețele și se spală. Morcovii se curăță, se spală, se taie în lungime, în jumătăți sau în discuri subțiri și se prefierb cu broccoli în apă cu sare timp de aproximativ 5 minute.
2.Tofu se taie cubulețe. Se curăță și se zdrobește usturoiul, se amestecă cu uleiul, sucul și coaja de lămâie, siropul de agave, ierburile, muștarul, sarea și piperul, apoi cu legumele și tofu și se lasă puțin timp la macerat.
3.Legumele se prepară pe platoul pentru grătar și se condimentează cu oțet, sare și piper. Salata de legume la grătar se așează pe farfurii și se servește.