Ingrediente (2 porții)
250 g | morcovi groși |
2 | ouă (mărimea M) |
250 g | hering marinat |
1 | ceapă roşie |
400 g | cartofi în coajă |
200 g | sfeclă roșie murată |
4 fire | pătrunjel |
4 fire | mărar |
100 g | maioneză pentru salată |
sare | |
piper |
Preparare:
1.Morcovii se curăță și se fierb în apă clocotită cu sare, aproximativ 8 minute. Ouăle se fierb în apă clocotită, aproximativ 10 minute. Între timp, se clătesc fileurile de hering marinat, se usucă prin tamponare și se taie în bucăți potrivite.
2.Ceapa se curăță și se taie în felii fine. Morcovii se strecoară, apoi se toarnă apă rece deasupra și se lasă să se răcească. Ouăle se strecoară, apoi se toarnă apă rece deasupra, se decojesc și se lasă să se răcească. Cartofii se decojesc și se dau prin răzătoarea mare, împreună cu morcovii. Sfecla se taie în felii subțiri.
3.Verdețurile se spală, se usucă prin scuturare, se rup frunzulițele de pe tulpini și se toacă. Ouăle se taie în sferturi.
4.Pe o farfurie se pun consecutiv câte un strat de cartofi cu maioneză, fileuri de hering marinat, morcovi, ceapă, sfeclă roșie și ouă, condimentând cu sare și piper. Se presară verdeață peste salată.