Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Street tacos

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (2 porții)

    1lămâie verde bio
    2căței de usturoi
    1ardei chili
    1avocado copt
    2 linguriulei de măsline
    1 lingurițăboia dulce
    2fileuri din piept de pui
    3tortilla mari din porumb
    1ceapă roşie mică
    150 groșii cherry
    6tulpini de coriandru
    1lămâie verde
    sare
    piper

     

    Preparare:

    1.Lămâia verde bio se spală cu apă caldă, se usucă, se răzuiește fin coaja, apoi se taie în jumătate și se stoarce sucul. Usturoiul se decojește și se toacă foarte mărunt. Ardeiul chili se taie în lungime, pe jumătate, se curăță și se toacă mărunt. Avocado se taie de-a lungul sâmburelui, pe jumătate, se scoate sâmburele și coaja, iar pulpa se pasează fin cu furculița. Imediat se amestecă cu jumătate din sucul și coaja de lămâie verde, jumătate din usturoi și jumătate din chili. Se condimentează cu sare și piper. Guacamole se acoperă și se pune deoparte.

    2.Pentru marinată, se amestecă uleiul, ardeiul, restul de usturoi, chili, coaja și sucul de lămâie verde într-un castron. Carnea se clătește cu apă rece, se usucă prin tamponare, se adaugă și se amestecă cu marinata. Se acoperă și se pune la rece.

    3.Din tortilla se decupează 12 cercuri (cu diametrul de aproximativ 10 cm) și se rumenesc unul câte unul, într-o tigaie încinsă, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 1 minut. Cercurile rumenite se pun unul peste altul și se înfășoară cu folie, pentru a nu se usca.

    4.Ceapa se curăță, se taie pe jumătate și apoi în fâșii subțiri. Roșiile se spală, se lasă să se scurgă și se taie bucăți. Coriandrul se spală și se usucă prin scuturare, apoi i se rup frunzulițele de pe tulpini.

    5.Carnea se coace într-o tigaie încinsă, întorcând-o de pe o parte pe alta, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se scoate din tigaie, se taie în bucăți cu grosimea de aproximativ 1 cm și se întinde pe tacos împreună cu guacamole, roșii, ceapă și coriandru. Restul de lămâie verde se taie în jumătate și se servește cu acestea.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...