Ingrediente (8 porții)
Pentru blat:
200 g | făină |
150 g | zahăr |
50 g | cacao |
5 | ouă |
esență de rom | |
praf de copt | |
lichior de fructe |
Pentru cremă:
800 g | ciocolată albă |
300 ml | frișcă naturală |
100 g | unt |
Preparare:
1.Blatul Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și se bat în continuare. Se pun gălbenușurile pe rând și esența de rom. Se amestecă ușor și se presară făina, cacaua cernută și praful de copt. Se încorporează și se toarnă în forma de tort unsă cu unt. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj. După ce s-a răcit se taie în 5 foi. Se stropesc cu puțin lichior de fructe.
2.Crema Se topesc pe baie de abur 500 g ciocolată. Se adaugă 50 g de unt moale și se amestecă energic. După ce s-au omogenizat se adaugă frișca și se încorporează în ciocoltă. Se montează tortul, întinzând cremă pe foi și punându-le una peste cealaltă. Restul de 300 g ciocolată se topește pa baie de abur și se freacă energic împreună cu 50 g unt moale. După ce s-a răcit puțin, se folosește la „îmbrăcarea” tortului. Se ornează cu ciocolată rasă și fructe.