Ingrediente (4 porții)
0.5 legătură | busuioc |
50 ml | ulei de măsline |
3 linguri | parmezan ras |
2 linguri | migdale măcinate |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 | vânătă mică |
2 | roșii |
2 pachețele | Mozzarella (de câte 125 g fiecare) |
1-2 linguriță | cremă balsamică |
Preparare:
1.Pentru Pesto se spală busuiocul, se usucă prin tamponare și exceptând 4 frunze de busuioc, se pasează cu 30 ulei, parmezan și migdale și se condimentează cu sare și piper. Vânăta se spală, se curăță, se taie în felii cu grosimea de aprox. 5 mm, se sărează și se lasă aprox. 20 minute de-o parte.
2.Roșiile se spală, se scoate tulpina, Mozzarella se scurge și ambele se taie felii. Se prăjesc feliile de vânătă în restul de ulei încins, se așează cu roșiile și în 4 turnulețe, se ung cu sosul Pesto și eventual se fixează cu scobitori.
3.Turnulețele se așează într-o formă termorezistentă și se coace în cuptorul încins, la 220°C (Gaz: treapta 5, recirculare 200°C) aprox. 10-15 minute. Se stropește cu cremă balsamică, se ornează cu restul de busuioc și se servește, după gust, cu Focaccia crocantă.