Ingrediente (4 porții)
400 g | pulpă de vițel |
200 g | fasole verde |
100 ml | suc de roșii |
50 g | unt |
3 | morcovi |
2 | rădăcini de țelină |
1 | lămâie |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
1.Se taie pulpa de vițel, în bucăți mici. Se încing 4 linguri de ulei și se adaugă carnea. Se prăjește 2-3 minute și se toarnă sucul de roșii. Se fierbe 60 minute pe foc mic. La final se presară sare și piper după gust.
2.Se curăță și se spală morcovii și țelinele. Doi morcovi și o țelină se taie bucăți. Se pun la fiert împreună cu fasolea verde, în apă cu sare. După ce s-au fiert se sotează în unt încins.
3.Morcovul și țelina rămase se rad pe răzătoarea mică. Se pun într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline și suc de lămâie. Se amestecă bine.
4.Se pregătesc farfuriile. Se pun bucățele de carne cu sos, se adaugă legume sotate și se pune o cupă de salată de țelină.