Elevi de la 5 școli din București, antrenori, sportivi de la 5 discipline olimpice, campioni de legendă, oficiali au sărbătorit la Școala 162 Ziua Internațională a Sportului pentru Pace și Dezvoltare. COSR și Academia Olimpică au organizat un eveniment fastuos.
4 campioane olimpice: Simona Amânar Tabără – gimnastică, Directorul Academiei Olimpice Române, Simona Gherman – scrimă, spadă, Laura Badea Cârlescu – scrimă,floretă și Constantina Diță – atletism, maraton, s-au alăturat oficialilor pentru a promova sportul.
În 2014, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat ziua de 6 aprilie drept Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. Peste 850 de evenimente simultane se organizează de atunci pe plan mondial.
Simona Gherman va deveni manager sportiv la CSA Steaua
Mămică a doi copii, Simona Gherman a supervizat atelierul de scrimă. Campioana europeană, mondială și olimpică, spadasina a dezvăluit că va reveni activ în lumea sportului luna viitoare, când va deveni manager sportiv la CSA Steaua.
“E emoționant să fii alături de copii, mă bucur că sunt dornici să facă mișcare, nu contează sportul. A fost ciudat să vadă scrimă pe viu și a trebuit să le explic. Cred că ei când aud scrimă se gândesc la sabie, duel, sper să-i atragem la acest sport. De la Rio, copiii în sală s-au dublat, sunt convinsă că acest sport va merge mai departe. Voi intra la clubul Steaua ca manager sportiv, pe planșă nu cred că mai sunt șanse să fiu, dar îmi doresc să ajut sportul și în afara ei”.
BAC-ul, următorul examen pentru Andreea Dragoman
Cea mai apropiată de vârsta copiilor, campioana mondială de junioare Andreea Dragoman (18 ani) a jucat tenis de masă cu cei mici. „Mă bucur foarte mult că am putut participa la acest eveniment și că am putut să mă joc alături de copii. Cred că ei se simt confortabil alături de mine. Este o șansă mare pentru ei că sunt alpturi de atât de mulți campioni olimpici. Este un an greu pentru mine, am trecut la seniori, am și Bacalaureatul, dar sper să trec cât mai bine. Îmi doresc să iau Bacalaureatul cu rezultatul bune și să am rezultate bune la senioare, va fi greu să prind echipa de la Tokyo 2020, dar dacă nu, Paris 2024”, a spus Dragoman.
Simona Tabără Amânar, încrezătoare pentru o medalie la JO de la Tokyo
Directorul Academiei Olimpice Române, Simona Tabără Amânar s-a arătat încântată de entuziasmul copiilor la ora de gimnastică. Triplă campioană olimpică și sextuplă campioană mondială pariază pe România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.“M-am bucurat că am marcat această zi alături de copii, cu voie bună și mișcare. Cu siguranță gimnastica va avea viitor și tradiție. Acum e un moment greu, mai avem muncit, dar vor veni copii din urmă să ne ajute să ajungem unde am fost odată. Dacă ne vom califica la JO, ne dorim foarte mult să venim acasă cu o medalie”, a declarat Amânar.
Constantina Diță Tomescu a prefațat Bucharest International 10K
Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță Tomescu a ținut un discurs motivațional copiiilor. Peste două săptămâni ea va organiza în capitală crosul Bucharest International 10K și speră la un număr record de participanți. “Pentru mine este foarte important să fiu prezentă aici, este foarte important să îndemnâm copiii să facă mișcare. Tot timpul când ascult imnul, am emoții, pentru că mi s-a cântat când am fost pe prima treaptă a podiumului. Eu cred că ar trebui să fie mai multe ore de sport în școli, mișcarea înseamnă sănătate. La atletism va fi greu să avem medalii la Tokyo, dar niciodată nu se știe. Japonia este țara mea se suflet după România și avem speranțe la medalii olimpice. Dacă ajutăm sportivii de acum, poate luăm o medalie și la atletism. Programul meu este foarte încărcat, am o nouă ediție la Bucharest 10 K și mă bucur că vom avea mulți participanți. Toate sporturile încep cu alergare”, a spus campioana olimpică.
Eleva Mara Petrescu a fost impresionată de demonstrația de la gimnastică, în timp ce Victor Zorilă vrea să joace baschet. Ambii elevi consideră că ar trebui ca în școală să se facă mai multe ore de sport. La final, toată lumea, a ridicat cartonașul alb, simbol al campaniei creată de Organizația Pace și Sport, unul care demonstrează forța pozitivă și constructivă a sportului!