Hunedoara :100 de jandarmi hunedoreni vor fi în misiuni de ordine publică în noaptea de Revelion

Cu prilejul trecerii în noul an, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara va asigura ordinea publică în localităţile Deva, Petroşani, Lupeni, Hunedoara, Brad, Vulcan, Haţeg, Orăştie, Simeria, Călan, Pui și Baia de Criş, unde se vor desfăşura manifestări cultural artistice specifice Revelionului. De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi şi în staţiunea Geoagiu Băi, unde în această perioadă, se preconizează un aflux mare de turişti.
Jandarmii montani la datorie
Jandarmi montani vor acţiona pe raza staţiunilor montane Straja, Parâng, precum și pe traseele turistice din munții Vâlcan, Șureanu și Retezat, unde există hoteluri sau alte facilități de cazare. Jandarmii montani sunt pregătiţi să acorde sprijin turiştilor şi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare.
În acest sens, pentru a evita orice evenimente nedorite în zonele montane, jandarmii montani recomandă tuturor celor care intenţionează să urce pe munte, să acorde o atenţie deosebită prognozelor meteorologice anunţate, să poarte echipament adecvat, să nu se abată de la traseele marcate şi să nu se aventureze pe trasee care sunt închise în această perioadă a anului şi pot deveni periculoase.

Pentru jandarmii hunedoreni care vor asigura măsuri specifice în perioada următoare, securitatea şi siguranţa cetăţenilor reprezintă un scop principal al misiunilor ce le revin.
Cu ocazia trecerii în noul an, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara transmite un gând bun şi sărbători fericite tuturor, cu menţiunea ca în caz de nevoie, hunedorenii şi toţi cei prezenţi în judeţ în această perioadă, să nu ezite să apeleze la jandarmii din dispozitivele de ordine sau să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.