Ingrediente (2 porții)
600 g | carne tocată de pui |
200 ml | suc de roșii |
8 | cartofi |
1 | ceapă |
4 | căței de usturoi |
1 | ou |
2 | roșii |
făină | |
frunze de salată | |
ulei | |
oțet | |
sare | |
zahăr | |
piper |
Preparare
1.Se curăță 2 cartofi și se fierb în apă cu sare. Se scot din apă, se pasează și se adaugă peste carnea tocată împreună cu oul, ceapa tocată, usturoiul pisat, sare și piper. Se frământă bine, se formează chifteluțe și se prăjesc până se rumenesc.
2.Se prepară sosul. Se pune la fiert sucul de roșii în care se dizolvă o linguriță de făină. Se adaugă o linguriță de zahăr, una de oțet și sare. Se lasă să fiarbă 5 minute.
3.Chifteluțele prăjite se trec prin sos și se pun pe platou, pe un pat de salată.
4.Se servesc cu garnitură de cartofi prăjiți și roșii proaspete.