Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Piept de gâscă cu găluște din bob integral și varză

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (4 porții)

    1piept de gâscă cu piele și os (cca 1 kg)
    sare, piper proaspăt măcinat
    1 lingurițăpelinariță, măcinată
    3crenguțe de cimbru și de rozmarin
    500 mlsupă de gâscă
    200 gpâinici integrale din ziua anterioară
    150 mllapte fierbinte
    1ceapă mică
    2 linguriunt
    1ou
    2 linguripătrunjel tocat
    1varză nemțească (cca 1,2 kg)
    300 mlsupă
    0.5 lingurițăchimen, măcinat
    2-3 linguriagent de îngroșare pentru sos
    1-2 vârfuri de cuțitșofran, măcinat

    Preparare:

    1.Se spală pieptul de gâscă, se tamponează cu un prosop, se condimentează cu sare, piper și pelinariță și se așează cu pielea în sus într-un vas de friptură adecvat pentru cuptor. Se adaugă crenguțele de cimbru și de rozmarin și se fierbe înnăbușit în cuptorul preîncălzit, cca 90-120 de minute. În tot acest timp se stropește din când în când cu sucul care se lasă din carne. După 60 de minute se toarnă supă.

    2.Pentru găluște, se taie pâinicile în felii subțiri, peste care se toarnă lapte. Se decojește ceapa, se taie în cubulețe fine, se sotează într-o lingură de unt încins, se amestecă cu amestecul de pâinici, ou și pătrunjel, și se condimentează cu sare și piper. Masa pentru găluște se formează cu mâinile ude în 8 găluște.

    3.Se taie varza nemțească sferturi, se curăță, apoi se taie fâșii, se spală și se sotează în untul încins rămas. Se toarnă supă, se adaugă chimen, se fierbe și se lasă la pătruns acoperit timp de cca. 20-25 de minute. Se lasă găluștele să se pătrundă în saramură fiartă timp de cca 10-15 minute. Găluștele sunt gata atunci când urcă la suprafață.
    4.Se scoate pieptul de gâscă, se toarnă supa de carne printr-o sită, se îngroașă cu agent de îngroșare pentru sos și se rafinează cu condimente. Varza nemțească se rafinează cu șofran și se condimentează cu sare și piper. Se desprinde carnea de gâscă de pe os, se așează în farfurii cu sos, varză nemțească și găluște și se servește.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...