Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Pulpă de căprioară cu pătrunjel și verzișoare de Bruxelles

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (4 porții)

    1pulpă de căprioară mică fără os (cca 1 kg)
    sare, piper proaspăt măcinat
    6felii de șunculiță
    2fructe de ienupăr
    1cuișoară
    1foaie de dafin
    1bețigaș de scorțișoară
    1anason stelat
    200 gvin fiert
    400 mlsupă de vânat
    200 gfăină
    2ouă
    1 lingurăpătrunjel tocat
    400 gvarză de Bruxelles
    300 mlsupă
    2-3 linguriagent de îngroșare pentru sos
    1 lingurăunt
    1 lingurămiere

    Preparare

    1.Se spală pulpa de căprioară, se tamponează cu un prosop, se condimentează cu sare și piper și se introduce într-o oală pentru friptură adecvată pentru cuptor.

    2.Se acoperă cu feliile de șuncă, se adaugă condimente, se toarnă vin fiert pe deasupra și se lasă să fiarbă înnăbușit în cuptorul preîncălzit, cca 90-120 de minute. După 60 de minute se toarnă supă de vânat. În timpul prăjirii se stropește de mai multe ori cu sucul lăsat de friptură.

    3.Pentru Spätzle, se amestecă făina, ouăle, 100 ml de apă, 1/2 linguriță de sare și pătrunjelul într-un aluat și se bate până când din aluat ies bule. Se lasă aluatul la dospit timp de 10 minute. Se curăță varza de Bruxelles, se desprind foile și se fierb timp de cca 3-5 minute în supă.

    4.Se scoate pulpa de căprioară, se toarnă sucul de la friptură printr-o sită într-o oală, se îngroașă cu agent de îngroșare pentru sosuri și se asezonează cu sare și piper. Se rad Spätzle în apă fiartă porționat și se lasă la preparat timp de cca 5-7 minute. Se încing untul și mierea, se adaugă varza de Bruxelles, și se condimentează cu sare.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...