Ingrediente (2 porții)
400 g | cartofi dulci (alternativ: cartofi) |
200 g | morcov |
1 | ceapă mică |
1 lingură | ulei vegetal |
3 lingurițe | praf de curry |
300 ml | supă |
200 ml | lapte de cocos |
200 g | creveți prefierți (raft frigorific) |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 linguriță | zeamă de lime |
2 lingură | pătrunjel tocat |
Preparare
1.Se decojesc cartofii dulci și morcovii, se spală și se taie cubulețe. Se curăță ceapa, se taie în cubulețe și se sotează în ulei încins. Se adaugă praf de curry și se sotează pentru puțin timp.
2.Se toarnă supă și lapte de cocos și se aduce la fierbere. Se adaugă cartofii dulci și morcovul și se prepară acoperit aprox. 20 de minute. Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se condimentează curry-ul cu sare, piper și suc de lime, se adaugă creveții și se încinge pentru puțin timp.
3.Se așează curry-ul cu creveții pe farfuriuțe adânci, se presară pătrunjel pe deasupra și se servește.