Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Medalioane de porc cu ardei grași

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (4 porții)

    340 gamestec de orez basmati și orez sălbatic
    600 mlapă clocotită
    2portocale
    1 lingurăulei de măsline extravirgin
    340 gmușchi file de porc tăiat transversal în medalioane de 1 cm grosime
    1ceapă roșie, mare și dulce
    1ardei gras roșu, curățat de semințe și tăiat fâșiuțe
    1ardei gras galben, curățat de semințe și tăiat fâșiuțe
    1morcov mare
    1cățel de usturoi
    90 mlsuc de portocale
    3 lingurioțet balsamic
    30 gmăsline negre curățate de sâmburi, tocate sau feliate
    30 gfrunze proaspete de busuioc
    sare
    piper

     

    Preparare:

    1.Se pune orezul într-o oală și se acoperă cu apă clocotită. Se dă în clocot, apoi se face flacăra mică. Se acoperă oala și se fierbe orezul 15 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce este fraged și a absorbit toată apa.

    2.Între timp, se curăță de coajă portocala și se desface felii. Se stivuiesc feliile câte 3–4 și se taie în sferturi (dacă e posibil, folosește un fund de tocat cu jgheab și locaș pentru scurgerea și captarea sucului). Se pun deoparte bucățelele de portocală și sucul lor.

    3.Se încinge uleiul într-o tigaie neaderentă, la foc moderat. Se gătesc medalioanele de porc, în tranșe, 2–3 minute pe fiecare parte. Se scot medalioanele cu o spumieră și se pun deoparte.

    4.Se micșorează flacăra la mediu și se adaugă în tigaie ceapa tăiată în jumătate și apoi rondele subțiri, fâșiile de ardei gras, morcovul dat prin răzătoare și usturoiul tocat mărunt. Se acoperă tigaia și se gătește, amestecând frecvent, 5–6 minute, sau până când legumele încep să se înmoaie. Se adaugă 2 linguri apă, apoi 90 ml suc de portocale și oțet balsamic. Se amestecă bine. Se acoperă și se gătește încă 3–4 minute, sau până când legumele sunt fragede.

    5.Se readuce carnea în tigaie. Se adaugă măslinele, bucățelele de portocală și sucul lor și frunzele de busuioc; se amestecă bine. Se potrivește de sare și piper, dacă este nevoie.

    6.Pentru a servi mâncarea, se împarte orezul în 4 farfurii calde, iar medalioanele de porc și legumele se așază deasupra. Se stropește totul cu sosul rămas în tigaie și se servește imediat.

    SPONSORIZATE

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    Curs – Expert Achiziții Publice

    Deschide-ți ușa către oportunități europene cu cursul nostru de specializare extraordinar - Expert Achiziții...

    Arhiva DIA – Servicii de Arhivare Digitală

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara”

    Natalia Intotero: „Am aceeași dorință neclintită de a realiza proiecte extraordinare pentru județul Hunedoara” „Mereu...

    Marcel Ciolacu: “Visez o țară în care fiecare român care muncește onest are un salariu decent”

    Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la președinția României, a prezentat principalele direcții...

    Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!

    Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale,...