Ingrediente (4 porții)
250 g | creveți congelați |
1 | conopidă (cca 800 g) |
300 g | mazăre congelată |
sare | |
1 cutie | năut (= 425 ml) |
1 cățel | usturoi |
4 linguri | ulei vegetal |
1 linguriță | miere |
0.5 linguriță | curcuma măcinată |
1 bucată mică | ghimbir (cca 2 cm) |
1 teacă | ardei chili roșu |
1 lingură | chutney de mango |
praf de curry | |
2 linguri | zeamă de limetă |
piper proaspăt măcinat | |
3 linguri | pătrunjel tocat |
Preparare:
1.Creveții se lasă la dezghețat, se spală și se tamponează cu un prosop. Conopida se curăță, se rupe buchețele, se spală și se fierbe împreună cu mazărea în apă ușor sărată timp de cca 10 minute. Năutul se lasă la scurs.
2.Usturoiul se curăță de coajă, se zdrobește, se amestecă cu 1 lingură de ulei, miere și curcuma, iar creveții se marinează în acest amestec timp de aprox. 15 minute. Pentru dressing, se decojește ghimbirul și se toacă fin. Ardeiul chili se înjumătățește pe lungime, se îndepărtează semințele, se spală teaca și se taie inele. Se amestecă chutney-ul de mango, chili, ghimbirul, praful de curry, zeama de limetă și 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare și piper. Dressingul se amestecă cu conopida, mazărea și năutul.
3.Creveții se prăjesc în uleiul încins rămas timp de cca 6-8 minute. Salata de conopidă se așează împreună cu creveții în farfurii, se presară pătrunjel pe deasupra și se servește.