Ingrediente (2 porții)
600 g | cartofi fierți tare |
1/2 legătură | pătrunjel |
1 | ceapă mică |
1 lingură | unt |
1 linguriță | făină |
100 ml | supă de legume |
200 ml | lapte |
6 felii | burtă de porc |
1 lingură | ulei |
1 linguriță | boia dulce |
sare | |
piper | |
nucșoară măcinată |
Preparare:
1.Cartofii se decojesc, se spală și se taie pe jumătate, apoi se fierb în apă cu sare aproximativ 20 minute. Între timp, pătrunjelul se spală, se usucă prin scuturare, i se rup frunzulițele de pe tulpină și se toacă jumătate din cantitate mărunt. Ceapa se curăță, se taie pe jumătate și apoi cubulețe.
2.Untul se topește într-o oală și ceapa se călește în acesta, întorcând-o de pe o parte pe alta, apoi se adaugă făină și se înăbușă amestecând continuu. Se adaugă supa și laptele amestecând continuu, se dă în clocot și se fierbe la foc mediu, aproximativ 2 minute. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară, se adaugă pătrunjelul și se pasează fin. Sosul se menține cald.
3.Carnea se usucă prin tamponare. Uleiul se amestecă cu boiaua și piperul. Se unge cu acesta carnea și se prăjește într-o tigaie mare, în 2 porții, întorcând-o de mai multe ori, până devine crocantă, aproximativ 5 minute.
4.Cartofii se strecoară, se presară cu restul de pătrunjel și se așază pe farfurie împreună cu sosul și carnea.