Ingrediente (15 bucăți)
15 frunze | salată verde |
300 g | cremă de brânză proaspătă |
1 | ceapă roșie mare |
30 g | unt |
2 linguri | tărâțe |
0.5 legătură | mărar, pătrunjel, tarhon și frunze de țelină |
2 linguri | ulei de măsline |
0.5 linguriță | plante aromatice |
sare | |
1 | roșie pentru decor |
Preparare:
1.Cureți ceapa. Speli verdeața, ceapa și frunzele de salată. Le lași să se scurgă. Toci mărunt ceapa și verdeața.
2.Amesteci crema de brânză cu ceapa, jumătate din verdeață, plantele aromatice, untul înmuiat la temperatura camerei, tărâțele și sare după gust.
3.Împachetezi în frunzele de salată câte o lingură de compoziție cu brânză și rulezi ca la sarmale. Pentru a evita desfacerea rulourilor, le poți prinde cu scobitori.
4.Așezi „sărmăluțele“ pe un platou, cu rondele de roșii printre ele. Le stropești cu ulei și presari restul de verdeață tocată foarte mărunt.