Ingrediente (4 porții)
4 | pulpe de gâscă (de câte 350 g fiecare) |
sare, piper proaspăt măcinat | |
2 linguri | ulei vegetal |
2 | cepe |
câte 2 | rămurele de pelin și cimbru |
400 ml | supă de gâscă |
200 ml | vin fiert |
500 g | cartofi dulci |
300 g | conopidă |
2 linguri | mix de ierburi tocate (de ex. cimbru, rozmarin, pelin) |
3-4 linguri | agent de îngroșare negru |
100 ml | smântână |
1-2 vârfuri de cuțit |
Preparare:
1.Pulpele de gâscă se spală, se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie neaderentă, pe toate părțile. Cepele se curăță, se taie cubulețe, se adaugă rămurelele și se prăjesc de asemenea. Se toarnă supa și vinul fiert, se dau în clocot și se fierb la foc mic, cu capac, aprox. 90 de minute.
2.Cartofii dulci se curăță, spală și taie cuburi. Conopida se curăță, se spală, se taie în sferturi, se dă în clocot cu cartofii dulci, în apă sărată, și se fierb cu capac aprox. 25-30 minute. Se scot pulpele de gâscă, pe așează într-o tavă, se ung cu apă cu sare și se coc, în cuptorul încins, la 220°C căldura din partea superioară a cuptorului, timp de aprox. 10-15 minute, până devine pielea crocantă.
3.Se degresează sosul lăsat de pulpele de gâscă, se rafinează cu ierburi, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper. Se bate ușor smântâna. Se strecoară cartofii dulci și conopida, se pasează mare și se încorporează smântâna. Piureul se condimentează cu sare, piper și nucșoară, se așează cu pulpele de gâscă și sos pe farfurie și se servește.