Ingrediente (8 porții)
600 g | pulpă de vitel |
150 g | ton (natur, din conservă) |
100 ml | ulei de măsline |
1.7 l | vin alb |
1 | morcov |
1 | ceapă |
2 | foi de dafin |
3 | cuișoare |
1 linguriță | boabe de piper |
2 | gălbenușuri |
1 lingură | oțet |
2 linguri | suc de lămâie |
3 linguri | capere |
1 | lămâie |
sare | |
piper |
Preparare:
1.Se spală carnea. Se spală şi se curăţă legumele. Se taie cubuleţe morcovul şi ceapa; se amestecă împreună cu foile de dafin, cuişoarele şi vi¬nul. Se marinează pulpa de viţel în acest amestec 24 de ore, la frigider. Se dă apoi în fiert, în aceeaşi marinată, la care se adaugă 500 ml apă.
2.Se adaugă 1 linguriţă de sare şi se fierbe 1 oră. Se lasă să se răcească în zeamă. 2 Se scurge tonul din conservă şi se pasează cu mixerul, împreună cu sardelele, gălbe-nuşurile, oţetul, sucul de lămâie şi 2 linguri de capere.
3.Se adaugă treptat ule¬iul. Se înglobează 7 linguri din zeama de la fiert şi se condimentează. Se taie pulpa felii subţiri şi se serveşte cu sosul de ton, restul de capere şi lămâie.