Ingrediente (4 bucăți)
Pentru umplutură:
40 g | ardei roșu |
40 g | castravete |
40 g | varză roșie |
40 g | morcov |
Pentru dressing:
100 ml | lapte de migdale |
5 g | ghimbir |
1 linguriță | miere |
1 lingură | sos soia |
Alte ingrediente:
2 | foi de orez |
Util
Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C și E. Are un efect analgezic și antitermic. Ghimbirul este un bun remediu în răceli deoarece calmează inflamațiile gâtului, răgușeala, ajută la eliminarea mucozităților și descongestionează căile respiratorii. De asemenea, are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale. Ajută digestia, elimină gazele intestinale și reglează pofta de mâncare.
Preparare
1.Se taie julien ardeiul roșu, castravetele, morcovul, varza roşie și se împart în 4 cantități egale.
2.Se așază foaia de orez pe un tocător și, cu ajutorul unei spatule sau pensule, se umezește cu apă caldă.
3.Când foaia de orez devine transparentă și flexibilă se taie în 2 jumătăţi egale.
4.Se așază legumele pe centrul fiecărei foi de orez create.
5.Se rulează fiecare foaie în parte până când sunt cuprinse complet legumele.
6.Pentru obținerea dressingului, se mixează laptele de migdale, ghimbirul, sosul de soia și mierea.
7.Dressingul se toarnă peste pachețele înainte de servire.
8.Modalitate de consum și păstrare: Se lasă 30 de minute la frigider după care rulourile se pot consuma. Se pot păstra 2-3 zile în frigider.