Alertă maximă în India. Mai multe avioane ar putea fi deturnate de teroriști

Aeroporturile internaţionale din trei oraşe indiene, Mumbai, Chennai şi Hyderabad, au fost plasate duminică în alertă maximă de securitate după ce poliţia a primit informaţii cu privire la o posibilă tentativă de deturnare a unor avioane, informează DPA, care citează oficialităţi indiene şi informaţii din presa locală.
„Am sporit şi am întărit patrulele şi controlul la toate cele trei aeroporturi”, a declarat O.P. Singh, director general al Forţei Centrale de Securitate a Industriei (CISF), care supervizează securitatea aeroportuară.
Alerta a fost dată după ce poliţia din Mumbai a primit informaţii privind o posibilă tentativă de deturnare a unor aparate de zbor, a transmis postul de televiziune NDTV.
Tuturor companiilor aeriene li s-a cerut să fie extra-vigilente şi să evite procedurile de check-in făcute pe ultima sută de metri, a declarat Singh. „Pasagerilor li s-a cerut să coopereze şi la toate cele trei aeroporturi au fost trimişi câini dresaţi pentru detectarea drogurilor şi a explozibililor”, a adăugat oficialitatea indiană.

Sursă: Agerpres