ALERTĂ METEO – Ploi torenţiale, grindină şi vijelii până mâine seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea, care vizează instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ.
Conform meterorologilor, avertizarea este valabilă timp de 2 de ore, în intervalul 26 iulie, ora 20:00 – 27 iulie, ora 20:00.
În intervalul menţionat, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.
Sunt vizate judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi  spre vineri (27/28 iulie).