Alina Bica riscă șapte ani de pușcărie pentru o mită de 17.500 de euro

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, s-a plâns la finalul procesului în care este acuzată că a primit șpagă ca să-l scape pe afaceristul Horia Simu, de faptul că poate ajunge după gratii pentru că o presupusă mită prea mică în opinia sa, potrivit Libertatea.ro.
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție vor anunța pe 5 ianuarie dacă Alina Bica, fostul procuror șef al DIICOT, și omul de afaceri Horia Simu, vor face pușcărie pentru faptul că ultimul a dat o șpagă pentru a se clasa un dosar deschis împotriva sa.
Pentru a-i convinge pe magistrați, Alina Bica a apelat la un argument ciudat. Aceasta a spus că nu poate accepta să se ducă la puşcărie pentru doar 17.500 de euro. În continuare, aceasta a susținut în continuare că nu a luat această șpagă mică.
Conform rechizitoriului, fosta şefă a DIICOT a acceptat promisiunea unei sume de bani pentru clasarea unui dosar şi că ar fi primit 17.500 de euro, în locuinţa ei, de la martorul Ionuţ Mihăilescu, fostul ei consilier. Mihăilescu i-a transmis lui Pop mai multe mesaje prin care l-a anunţat că dosarul s-a rezolvat. Banii au fost primiţi pe 8 noiembrie 2014 în locuinţa Alinei Bica.
Deși Simu ar fi promis o mită de 1,5 milioane de euro pentru a fi scăpat de pedeapsă, suma a dispărut pe traseul Simu-Pop-Mihăilescu-Bica. Procurorii au probe doar că de la milionar au plecat 230.000 de euro, iar la Bica au ajuns 17.500 de euro într-o cutie de pantofi.