ANAF: 286 de români și-au ascuns averea

286 de români și-au ascuns banii în Panama. Informația a fost făcută publică de şefii ANAF şi ai Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, care au venit în Parlament să dea explicaţii în scandalul Panama.
Între 2003 si 2016 au iesit din ţară 55 de milioane euro prin intermediul firmelor off-shore.
Prima mişcare împotriva milionarilor cu bani ascunşi în Panama! Conducerea ANAF şi şefii Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor se duc în Parlament să dea explicaţii despre românii care-şi ascund milioanele în afara ţării.
Parlamentarii bănuiesc că autorităţile de la noi nu au fost străine de tranzacţiile românilor care au scos bani din ţară prin intermediul firmelor off-shore.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică „PanamaPapers” şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate, a anunţat instituţia fiscală, în urmă cu o săptămână, după ce au fost publicate primele informaţii legate de investigaţia internaţională „PanamaPapers”.