Ancheta accidentului feroviar de la Merișor nu a fost finalizată

Lucrarea procurorilor și a polițiștilor este una complexă și încă n-a fost finalizată, deși a trecut jumătate de an de la teribilul accident feroviar.  Doi mecanici au murit pe loc în urma accidentului feroviar de lângă Petroșani.
 

[sociallocker]

Ancheta polițiștilor feroviari și a procurorilor a demarat imediat după producerea accidentului, iar cei care au fost în legătură cu mecanicii trenului au discutat cu anchetatorii. Au fost ridicate o serie de documente și la dosar s-a depus și rezultatul legiștilor, însă ancheta este departe de a se finaliza spun sursele noastre. ”Este un dosar complex și merge destul de greu. Poate vor mai dura ani până când va fi finalizat. Lipsa unor martori, a unor probe, sunt multe lucruri care trebuie lămurite pentru a avea un dosar finalizat”, au declarat surse de încredere. Accidentul feroviar a avut loc în primăvara acestui an, într-o succesiune de curbe din zona Merișor, comuna Bănița. Trenul de marfă a intrat cu viteză extrem de mare într-o curbă strânsă terminată cu un viaduct iar locomotiva și cele 14 vagoane au deraiat. Cei doi mecanici de 66 și 51 de ani au pierit iar poziția în care au fost descoperiți de echipele ISU Hunedoara arată că au încercat din răsputeri să evite tragedia. Mecanicul și ajutorul său au murit în urma rănilor suferite la impactul locomotivei. Legiștii au stabilit și faptul că amândoi consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca în locomotivă. Pe de altă parte, au fost adunate și o serie de date care confirmă faptul că trenul nu a mai putut frâna. ”Sistemul de frânare a cedat. Mecanicii au anunțat prin stație, la Stația Feroviară Merișor, că vor veni fără frâne și să le dea drumul până vor reuși să încetinească sau vor avea un moment în care vor putea încetini garnitura”, declara la momentul accidentului inspectorul-șef al ITM Hunedoara.
Impactul a fost atât de puternic încât locomotiva, după ce a trecut un pod, a intrat până la jumătate în terasamentul căii ferate. Garnitura a rupt pur și simplu liniile iar vagoanele au căzut într-o râpă de la circa 15 metri înălțime. Accidentul feroviar este anchetat de polițiști, procurori, Agenția de Investigare Feroviară și ITM.

[/sociallocker]