Captură impresionantă a DIICOT – Zeci de kilograme de droguri şi mai multe arme

Dragoş Bănică a fost reţinut de procurori pentru trafic internaţional de droguri a fost arestat preventiv în urma unei acţiuni coordonate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la percheziţia efectuată la domiciliul suspectului fiind găsite 32 de kilograme de canabis şi mai multe arme.

La data de 03.03.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Bănică Dragoș pentru săvârşirea a infracţiunii de trafic intern de droguri de risc (două acte materiale comise în zilele de 20.02.2016 și 26.02.2016) și a infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc, comisă la data de 26.02.2016.

diicot2
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul a  achiziționat drogurile de risc din Olanda, fiind introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie și ulterior distribuite atât în București cât și în mai multe județe.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare  a fost  găsită şi ridicată ridicată cantitatea de 32 de kilograme de cannabis, 12 grindere, 4 pistoale, o pușcă cu aer comprimat, 21 de cartușe, 7 perechi de cătușe, 3.000 de euro și 1.700 de lei.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.
La data 03.03.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Bănică Dragoș pentru o perioadă de 30 de zile.diicot3