Caz incredibil la Poliția Lupeni – Parchetul trebuie stabilească cum a reușit un polițist să ”transforme” țigări de contrabandă și rujuri în sute de litri de țuică

Parchetul trebuie stabilească cum a reușit un polițist să ”transforme” țigări de contrabandă și rujuri în sute de litri de țuică 
Omul legii ar fi încurcat probele după o anchetă penală iar ceea ce a ieșit ne pune serios pe gânduri. Superficialitatea de care a dat dovadă ar putea afecta iremediabil un nevinovat, dacă la fel instrumentează și alte cauze penale. Polițistul s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Cei care au anunțat procurorii sunt chiar superiorii lui.

 
Un angajat al Poliției Lupeni ar fi încurcat probele dintr-un dosar penal și în loc să distrugă ceea ce confiscase de la suspecți, în urma unei percheziții domiciliare, a distrus cu totul alte probe. Mai exact, în anul 2010, în urma unei acțiuni la locuința a doi localnici s-a efectuat o percheziție domiciliară, aceștia fiind suspecți de contrabandă. În urma descinderii, doi polițiști din Lupeni au ridicat mai multe pachete de țigări de contrabandă, rujuri ori câțiva litri de alcool. Lucrarea penală cu numărul 1945/P/2010 s-a încheiat iar în anul 2016, probele ridicate nu mai erau necesare la dosar și ar fi trebuit scoase din camera de corpuri delicte și distruse.
Polițistul care a luat parte la percheziții, în raportul făcut pentru distrugerea bunurilor confiscate, a trecut cu totul și cu totul altceva. În loc de țigări și rujuri, cu o valoare stabilită în anul 2010 la circa 12 mii de lei, acesta a ”distrus” nu mai puțin de 205 litri de țuică. Cu alte cuvinte, agentul ori a încurcat borcanele și a făcut praf alte probe ori a uitat în 2010, la efectuarea percheziției, să treacă și băutura în procesul verbal.
Cert este că la șase ani distanță, în acte, rujurile și țigările netimbrate s-a transformat miraculos în ”pălincă”. Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani încă din data de 1 iulie 2016, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Laura Năstase.
Dacă nu era suficient, Andrei Vlaicu, polițistul care a procedat la distrugerea ”probelor”, a comis-o din nou, dar nu mai poate fi sancționat pentru că n-a fost prins în termen de șase luni de zile cum spune legea. Vlaicu a trecut în raport că a aruncat băutura într-un pârâu din Lupeni. ”Am procedat la distrugerea cantității de circa 205 litri de băutură alcoolică, transparentă, cu miros puternic (țuică), în PET-uri diferite de 2 și 5 litri, ce a fost ridicată în urma percheziției în dosarul penal cu nr. 1945/P/2010. (…) A fost deversată în pârâul Bărița, PET-urile fiind depuse la ghene de gunoi de pe strada Morii”, consemnează polițistul în raportul de distrugere.
Deversarea în albia unui pârâu a substanței este infracțiune spun cei de la Apele Române și Mediu, dar pentru că în termen de șase luni de zile făptuitorul n-a fost prins, nu mai poate fi amendat pentru poluare.