Ce fac polițiștii din Lupeni în timpul programului, pe banii noștri? – VIDEO

Plătiți de stat să facă glume, să se filmeze și apoi să se laude cu faptele lor de ”vitejie”. Limbajul licențios nu face deloc cinste unor oameni în uniformă și nu-l comentăm. Îi lăsăm pe superiorii indivizilor să decidă dacă așa se vorbește într-o instituție a statului de o importanță crucială cum este cea a poliției. Totul se întâmplă în sediul Poliției Lupeni, într-o incintă considerată securizată, sau cu alte cuvinte ”seiful” în care stau arme și documente importante. În loc să fie preocupați de misiunile lor, mai mulți agenți de poliție fac glume în camera ofițerului de serviciu, cel care trebuie să știe tot ce mișcă în instituție. Unul dintre polițiștii a capturat un porumbel și apoi își sperie colegii cu el, totul fiind filmat. Chiar dacă pare o glumă nevinovată și toți am fi tentați să o luăm ca atare, situația este totuși mai gravă decât pare.

În incinta în cauză nu prea ar avea ce să caute persoane străine, iar polițiștii la momentul acela erau asimilați unor persoane străine chiar dacă erau în uniformă. Apoi, foarte important este și faptul că s-a făcut o filmare neautorizată într-o incintă cu grad de securitate sporit, într-o încăpere în care se depun arme sau chiar unele documente secrete.
Rămâne de văzut dacă și IGPR-ul va gusta glumița polișțiștilor lupeneni, dar mai important dacă șefii IPJ Hunedoara vor considera că s-au încălcat reglementările. De altfel reacția IPJ Hunedoara este una care nu face lumină,însă trebuie să precizăm că a fost obținută înainte de difuzarea filmului în spațiul public. Din acest motiv așteptăm eventuale precizări ale IPJ Hunedoara, după ce și conducerea instituției va analiza situația în cauză.