Ce vor promova femeile social democrate la Școala de vară a OFSD

În cadrul Biroului Permanent Național al Organizației Femeilor Social Democrate, au fost stabilite temele pentru Școala de vară a OFSD, de la sfârșitul lunii august. Timp de patru zile, între 24 și 27 august, femeile social democrate au ales să se bucure de tradițiile noastre atât de frumoase.
Astfel, tema din acest an este – întoarcerea la tradiții, portul popular, promovarea produselor tradiționale. În cadrul Școlii de vară vor fi prezentate obiceiuri din fiecare județ, tradiții, cântece populare, dar și produse tradiționale din fiecare zonă a țării.
Din Hunedoara vor participa 7 femei îmbrăcate în port popular specific zonei noastre și va fi amenajat un stand cu obiectivele turistice din județ. Vom avea, desigur, și produse tradiționale pe care le vom prezenta în cadrul Școlii de vară. Va fi un regal de România! Pentru că România este frumoasă, autentică și minunată. Iar tradițiile reprezintă sâmburele nostru de adevăr, locul din care, de cele mai multe ori, ne luăm puterea de a merge mai departe.
Județul nostru atât de frumos și plin de istorie are ce prezenta la Școala de vară. Avem tradiții, produse tradiționale, avem șase zone etnografice aparte – de la Ținutul Pădurenilor, la Țara Zarandului, Valea Mureșului, la zona Orăștiei și până în Țara Hațegului și Valea Jiului.
O bogăție de județ într-o frumusețe de țară, care, cu bune și cu rele, este acasă pentru fiecare dintre noi. Iar acasă pentru fiecare român este acolo unde simți românește.
 
Natalia Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara