Ciobanii s-au măcelărit la propriu, în Retezat

Unul dintre ciobanii implicați în scandal a fost lovit atât de crunt încât a decedat. Scandalul a pornit de la o ceartă pe locul de pășunat. Procurorii au deschis un dosar penal și urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.
Ciobanii se războiau de mai multă vreme pe locul de pășunat din zona Șaua Paltina, din Retezat, iar vineri noapte cearta a degenerat într-o bătaie în toata regula. Cele două tabere, una formată din trei ciobani iar cealaltă din doi, s-au întâlnit în munte și după un schimb de replici s-au luat la bătaie. S-au bătut cu pumnii, bâte și bolovani până au căzut lați. Unul dintre ei a fost lovit atât de puternic încât a murit pe loc, iar alți trei au ajuns în spital. Doi dintre bătătuși au multiple leziuni grave la cap, față, corp și fracturi, iar al treilea avea răni mai ușoare la cap și față. Toți au fost coborâți din munte de către echipele salvamont din Uricani și Lupeni, după o misiune care a durat toată noaptea de vineri spre sâmbătă. Cel de-al patrulea cioban care a luat parte la bătaie a fugit de la locul confruntării. ” Către zona în care se aflau ciobanii implicați în conflict au pornit 4 jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, 3 salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani,precum și 2 polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani.
Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23.00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani.
Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale. Având în vedere situația constatată, către zona Șaua Paltina au pornit alți 5 jandarmi montani, 12 salvamontiști, pentru a transporta cele trei persoane rănite, 5 polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis un dosar penal în acest caz iar acum asteaptă raportul medicilor legiști în cazul celui decedat.