FIRME DE PAZĂ CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii din Brașov efectuează 5 percheziţii domiciliare și desfășoară verificări la firme de pază, care aparțin unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 700.000 de lei, prin evaziune fiscală. 7 persoane vor fi conduse la audieri.
La data de 1 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 5 percheziții domiciliare la sediul a cinci societăți comerciale specializate în prestări de servicii de pază și la locuințele reprezentanților legali ai acestora.
Din cercetări a reieșit că administratorii firmelor vizate ar fi evidențiat în actele contabile operațiuni care nu ar fi avut la baza operațiuni reale, precum cheltuieli fictive cu carburanți, documente de parcurs falsificate, în scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 700.000 de lei.
7 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, pentru audieri.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de eveziune fiscală.