Grădinițe de vară la Lupeni și Petrila sub patronajul ”Salvați Copiii”

 
Organizația a deschis 37 de grădinițe estivale, în cadrul unui program unic, însă extrem de necesar, dedicat copiilor din comunități defavorizate, iar cele două din județul Hunedoara se află la Lupeni și Petrila. În cadrul programului copiii din comunități defavorizate vor beneficia de educație preșcolară, în contextul în care doar 52% dintre copiii români frecventează grădinița, una dintre cauzele principale ale neparticipării fiind sărăcia.
Grădinițele vor funcționa pe perioada verii, între 4 iulie și 2 septembrie, pentru a facilita creșterea nivelului de pregătire pentru școală și accesul la educație primară, dar și pentru a preveni abandonul școlar pe termen lung al copiilor proveniți din medii defavorizate. 36 de cadre didactice care vor lucra direct cu cei mici au fost pregătite special pentru acest program. Până în prezent, Salvați Copiii a integrat peste 5.500 de copii de vârstă preșcolară și a instruit peste 1.370 de educatori care lucrează cu copii din comunități defavorizate.
”Salvați Copiii își dorește să ofere sprijin tuturor copiilor, pentru ca aceștia să poată porni cu șanse egale în viață. În acest sens, accesul la educație, începând cu integrarea copiilor în grădinițe, este crucial. Pentru a reduce decalajul la învățătură pentru copiii aflați în pragul excluziunii sociale, Salvați Copiii România este singura organizație care desfășoară, de cinci ani, inițiativa Grădinițele estivale, parte din programul Șanse egale pentru toți copiii, într-o societate fără discriminare”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte Salvați Copiii România.