Heroina, înlocuită de un nou drog, de 100 de ori mai puternic. Polițiștii, obligați să ia măsuri suplimentare, pentru a nu ingesta din greșeală particule

Un drog puternic, folosit de obicei pentru a seda elefanți, își face loc încet dar sigur loc în rândul dependenților de heroină și contribuie la sute de supradoze în ultimele săptămâni, scrie publicația Time.
Drogul, denumit Carfentanil, este un opioid atât de puternic încât doar câteva granule, de dimensiunea unor granule de sare, pot fi letale.
Încă de la mijlocul lunii august, aproximativ 300 de oameni din patru state americane au făcut supradoză cu un astfel de produs.
Hamilton County, Cincinnati, a fost puternic afectat de acest drog. Pe la finalul lunii august, 48 de supradoze s-au produs într-o singură zi, cu acest produs.
Autoritățile antidrog din Statele Unite susțin că drogul Carfentanil este de 100 de ori mai puternic decât fentanyl, care, la rândul său, este de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.
De altfel, inclusiv ofițerii de poliție și responsabili antidrog trebuie să ia măsuri suplimentare în astfel de cazuri, pentru a nu ingesta, din greșeală, această substanță.