Încă un abuz. Au făcut un dosar penal pe o lege abrogată. Scopul este clar: Vor să mă EXECUTE cu orice chip!

Nu contează cum, nu contează când. Contează doar să mă facă să tac!
Am avut dreptate! Legea nu contează pentru șefii IPJ Hunedoara, aici fiind vorba și de marele comisar șef Liviu Dumitru. Acesta a dat ordin clar subordonaților săi, după ce a văzut că nu voi ceda și nu voi negocia cu el printr-un birou din IPJ, așa cum bănuiesc că ar fi vrut după ce m-a ”invitat” la dialog. Onoram invitația dacă ar fi fost lăsată și presa la discuții, dar șeful IPJ n-a avut acest curaj. Dacă a văzut că nu este cale de a mă face să cedez, Dumitru, așa cum reiese din comunicatul IPJ, a dispus să mi se facă un nou dosar penal. Un dosar penal pe o LEGE ABROGATĂ, deci încă un abuz. Iată ce spune IPJ Hunedoara prin Biroul de Presă: ”Cu privire la situaţia creată prin forma de protest, s-au întocmit actele de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii prevăzute de art. 276 din Codul Penal (presiuni asupra justiţiei).

Reiterăm faptul că activitatea I.P.J. Hunedoara se desfăşoară cu respectarea strictă a procedurilor în vigoare şi are la bază principiul legalităţii, al supremaţiei legii, potrivit căruia „nimeni nu este mai presus de lege” (art. 16, alin. 2 din Constituţia României), al respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului”!
Rușine IPJ Hunedoara! Cum să declari public că respecți legea, că „nimeni nu este mai presus de lege”, când voi vă ștergeți undeva cu legea. Ați anunțat public că ați făcut dosar pe un articol de lege care a fost abrogat.
Iată ce spune legea invocată de voi într-un comunicat public și care demonstrează încă o încercare de a reduce la tăcere un jurnalist.
”Legea nr. 159/2014 (M. Of. nr. 887 din 5.12.2014) a abrogat art. 276 din Noul Cod penal („Art. 276. Presiuni asupra justiției. Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declarații publice nereale referitoare la săvârșirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracțiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influența sau intimida, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”). Dacă IGPR-ul mai conduce IPJ-urile poate va face o cercetare.