Ministrul Dan, despre cazul nevăzătorului umilit: Polițistul – supus cercetării disciplinare, șoferul – amendat. Va fi sesizat CNCD

Șoferul de autocar care a avut ”un comportament inacceptabil” în cazul bărbatului nevăzător din Pașcani și l-a dat jos pe acesta din mașină a fost amendat, iar polițistul implicat va fi suspus cercetării disciplinare și riscă să fie sancționat, a anunțat, duminică, ministrul de Interne, la Antena 3.
Este vorba despre șoferul unui autocar care l-a bruscat şi a refuzat să-l transporte pe Petre Iordache, un nevăzător, împreună cu câinele-ghid, deşi legea prevede că persoanele cu astfel de dizabilităţi pot călători în mijloacele de transport în comun însoţiţi de aceşti câini.

”Șoferul de autocar care a avut un comportament atât de inacceptabil a fost sancționat, iar polițistul va fi supus unei cercetări disciplinare, pentru comportament și modul cum s-a prezentat. Se va face sesizare și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.