PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ialomița au efectuat 23 de percheziții, în municipiul București și în 4 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.
La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomița au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Dâmbovița, Gorj și Giurgiu.
Activitățile, derulate cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalități organizate din București, Ilfov, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Brașov și Bacău, au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Din cercetări au reieşit indicii că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidențiat în actele contabile ale societăților pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operațiuni nereale și ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive.
De asemenea, ar fi fost ținute evidențe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile, medii de stocare și 27.900 de lei.
Polițiștii au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.
La activităţi au participat și jandarmi.