Primele imagini cu autorul atacului de la Paris. Fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, dar a fost eliberat mai devreme de termen

Autorul atacului armat de pe Champs-Élysées din Paris este un tată eliberat recent din închisoare pentru agresarea unor polițiști, în 2001.
Potrivit Mirror, ar fi vorba de Karim Cheurfi, un francez de 39 de ani cu un întreg istoric de violențe.În 2001, Karim a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a împușcat doi polițiști care îl urmăreau pentru o mașină furată. Ambele victime au supraviețuit, iar Karim Cheurfi a fost eliberat mai devreme de termen.
Între timp, militanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic au revendicat deja atacul – în care un poliţist a fost împuşcat mortal – prin intermediul agenţiei sale de ştiri AMAQ, numindu-l pe atacator, ucis de forţele de securitate, Abu Yousif al-Belgiki, ceea ce în arabă ar însemna ‘belgianul’.
Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împuşcat mortal de forţele de securitate.